2009 m. birželio 9 d., antradienis

CANTEMUS sezono uždarymas LRT ir Trakuose

Šį šeštadienį, birželio 6 d., įvyko LRT projekto „Lietuvos balsai“ finalas. Tiesioginio eterio metu, kaip laidos svečias, pasirodė ir Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kamerinis choras „Cantemus“, kuris atliko J. Naujalio „Vasaros naktys“ ir L. Vilkončiaus „Ai rūksta, rūksta“. Nenuspėjamas ir nepakartojamas choro vadovas Laurynas Vakaris Lopas ir vėl pateikė siurprizą tiek choristams, laidos žiūrovams, laidos rengėjams ir, be abejo, „Lietuvos balsų“ muzikos prodiuseriui Martynui Staškui, pakviesdamas jį prisijungti prie choro, kuriame jis pats dainavo.





Cantemus taip pat sveikina laidos finalistus: pirmąją vietą laimėjusias Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos merginų chorą „Liepaitės“, antrąją vietą laimėjusius Klaipėdos miesto kultūros centro Žvejų rūmų mišrų chorą „Cantare“, trečios vietos laimėtojus Kauno technologijos universiteto akademinį chorą „Jaunystė“ bei visus kitus šaunius laidos dalyvius!

Antrasis etapas - Trakai
Tradicinį sezono uždarymą surengėme iš karto po „Lietuvos balsų“. Po laidos filmavimo Cantemus išvyko į lauktus ir planuotus Trakus, kur nuostabioje vietoje, prie ežero su pirtele, su pačia geriausia choristų ir draugų kompanija, praleidome šeštadienį-sekmadienį ir uždarėme koncertinį sezoną.



Tikriausiai ir vėl bus keista leisti vasarą be choro repeticijų…
Visiems geros ir šiltos vasaros, ir iki pasimatymo rudenį naujuose koncertuose!

Komentarų nėra: